Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 16 ноября 2016 г.

Лізингові компанії шахраї, як повернути свої кошти???

Все частіше і частіше в нашій державі з'являються нові види шахрайства, одним з них на даний момент є так звані “лізингові компанії”, які пропонують громадянам купувати транспортні засоби за нижчою ніж на ринку ціною, при цьому посилаючись на те що це або акція або тотальний розпродаж у зв'язку з закриттям фірми та інше.
В даній статті ми дамо рекомендації громадянам як не потрапити до пазурів шахраїв та вберегти свої гроші.

По- перше, найчастіше шахраї діють за вже перевіреними часом схемами. Розміщують в мережі інтернет об'яви щодо продажу або розпродажу автомобілів за цінами нижчими ніж ринкові. Після того як зацікавлена особа починає телефонувати щоб поцікавитися чи є в наявності бажаний автомобіль, представники компанії запрошують останнього до офісу щоб обрати модель автомобіля та підписати необхідні документи. Після того як особа приходить до офісу компанії їй пропонують ознайомитися з зразком лізингової угоди та узгоджують автомобіль. Після цього як усна домовленість між сторонами досягнута, особі пропонують сплатити авансовий внесок за бажаний автомобіль та надають рахунок, а представник компанії тим часом ніби то заповнить документи та буде чекати на квитанцію про оплату.

УВАГА!!! Саме з цього моменту якщо ви взяли квитанцію на оплату авансу та до цього часу угода не підписана та ваш примірник угоди з додатками ви не отримали, ви фактично “подарували” свої кошти. В результаті після того як ви сплатите квитанцію вам дадуть угоду в якій зазначено або інший автомобіль, або ж сума автомобіля буде в рази більшою. Тому раджу вам не поспішати сплачувати аванс до того як не підписана угода та не узгоджено ціна та марка автомобіля. Якщо компанія буде відмовляти в підписанні угоди до моменту сплати або умовляти вас що все добре і вам немає про що хвилюватися, будьте впевнені перед вами ШАХРАЇ.

По-друге, якщо все ж таки ви до підписання угоди сплатили авансовий внесок та підписали угоду з іншою маркою автомобіля або з більшою сумою, ніж тією яка була обумовлена раніше, не впадайте у відчай, це ще не кінець, ваші кошти можливо повернути. За для цього вам необхідно для початку скласти листа на ім'я керівника компанії та відправити рекомендованим листом з повідомленням на ту адресу яка зазначена в угоді. В листі ви маєте зазначити, що враховуючи ту обставину що в угоді зазначена інша марка автомобіля та/або ціна за автомобіль значно більша ніж ви оговорювали раніше, ви просите угоду розірвати, а ваші кошти вам повернути, не буде зайвим в даному листі зазначити ваші платіжні дані та зазначати строк на повернення коштів.

По-трете, після того як вам не повернуть ваші кошти, вам слід готувати позов до суду та в судовому порядку визнавати позов не дійсним та вимагати повернення коштів. Судова практика з даного питання є позитивною, та через те, що умови лізингових угод є не добросовісними та дискримінаційними по відношенню до громадян, такі угоди визнаються судами не дійсними. Про це свідчить практика Верховного суду України, Постанова ВСУ 6-65цс15, Постанова ВСУ 6-330цс16, Постанова ВСУ 6-1551цс16, Постанова ВСУ 6-2766цс15, Постанова ВСУ 6-3020цс15.

УВАГА!!! Після того як ви почнете судовий процес проти компанії, вам можуть телефонувати та пропонувати вирішити питання мирним шляхом (заміна автомобіля або часткове повернення сплаченої суми авансу), будьте впевнені ані заміни автомобіля, ані повернення коштів не відбудеться, це всього на всього затягування процесу.


На замітку, якщо все ж таки ви потрапили до шахраїв та прагнете повернути свої кошти через суд, вам слід звернутися до кваліфікованого спеціаліста та скласти позов до суду. Від того як буде складений позов та які будуть наведенні докази не дійсності лізингової угоди, від того буде залежати результат справи.

За допомогою юриста ви можете звернутися на пошту - law77@i.ua
Телефон - 067 663 86 20

ТОВ "Лізингова компанія "АВТО ЛАЙФ"

ТОВ “Лізингова компанія “Автофінанс”

ТОВ   “Євролізинг Україна“

ТОВ   “Ваш Авто”

ТОВ    “ІГК” , “ІГК+”

ТОВ   “АМГ”

ТОВ “Гранфінресурс”

ТОВ “Лексворд”

ТОВ “Ятесс”

ПП “Іетермосфін”

ТОВ “Укр Фін Стандарт”

ТОВ “ЕКОНОМ КОМФОРТ”

ТОВ “ТРАСТКАПІТАЛ”

ПП “ФІНВЕСТКОР”

ТОВ “ЛК “Вибір Комфорт”

ТОВ “ЛК”Еталон”

ТОВ “Глобал-Альянс”

ТОВ “Атлант Траст Трейд”


ТОВ “Проспера А.В”