Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 1 июля 2016 г.

Приватизаці кімнати в гуртожитку

 Для того щоб приватизувати кімнату в гуртожитку, необхідно:

  1. Звернутися до Бюро технічної інвентаризації та замовити послугу щодо виготовлення технічного паспорта на займане житлове приміщення ( кімната, квартира).
  2. Звернутися до регіонального відділення Ощадбанку та замовити довідку про невикористання приватизаційного чеку.
  3. Звернутися до ЖЕКа та замовити довідку про склад сім’ї
  4. Зробити копію паспорта та інд. номера
  5. Якщо до того як зайняти приватизовану житлову площу особа проживала та була зареєстрована за іншими адресами, то необхідно з ЖЕКу або від відповідного органу місцевої або сільської ради витребувати довідку/довідки про те де та який проміжок часу проживала особа.
  6. Звернутися до уповноваженого міською владою органа на приватизацію житлового фонду, та подати заяву на приватизацію квартири/кімнати в гуртожитку. До заяви слід додати:
  • ордер на житлове приміщення або копію договору найму жилої площі
  • копію технічного паспорта на квартиру/кімнату
  • оригінал довідки при невикористання приватизаційного чеку
  • оригінал довідки про склад сім’ї
  • довідку/довідки щодо попереднього/попередні місця проживання
  • заява - згода тимчасово відсутніх членів сім'ї наймача на приватизацію

Пам’ятайте за для того щоб у вас виникло право на приватизацію комунальної власності з житлового фонду, ви маєте проживати в комунальній квартирі/кімнаті протягом 5 років. При використанні приватизаційного чеку кожен громадянин має право безкоштовно приватизувати 21 кв.м. житлової площі, в тому випадку якщо квартиру/кімнату приватизує сім’я держава додатково надає ще 10 кв.м. для сім’ї. Якщо до переліку осіб які приватизують житло входять діти, за них рішення щодо приватизації житла приймають батьки (усиновлювачі) або піклувальники. Згоду на участь у приватизації дітей вони засвідчують своїми підписами у заяві біля прізвища дитини. Якщо дитина віком від 14 до 18 років (настає неповна цивільна дієздатність особи), додатково до заяви додається письмова нотаріально засвідчена згода батьків (усиновлювачів) або піклувальників.
Після того як Вами буде здана заява на приватизацію та зібрані всі необхідні документи розпочнеться процедура приватизація, яка може тривати вед декількох днів до декількох неділь. В результаті ви маєте отримати свідоцтво про приватизацію вашої житлової площі. Після цього вам буде необхідно звернутися до місцевого виконавчого органу (виконавчий комітет/адміністрація міської ради, міська рада, сільська рада) та зареєструвати право власності на щойно приватизоване житло.



Безоплатна передача житла здійснюється в розрахунку 21 кв. м загальної площі на кожного наймача та додатково 10 кв. м на сім'ю.

Жежель С.С.
law77@i.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий